Facultatea de Inginerie

Departamentul Inginerie Industriala si Management

Home

Stiri

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este partener in cadrul proiectului

„Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”

finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 la Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor,

in cadrul Programului RO 07 Adaptarea la schimbările climatice.

Perioada de implementare a proiectului : ianuarie 2015 – aprilie 2017.

http://caleaverde.ro/

https://www.facebook.com/CaleaVerde/

 

Teme proiecte diploma, disertatie, doctorat la SC Marquardt SCS

SC Marquardt SCS se implica in pregatirea si definitivarea partii practice, aplicative, de catre studenti, masteranzi sau doctoranzi, a lucrarii de diploma, masterat sau tezei de doctorat, folosind facilitatile puse la dispozitie de catre societatea Marquardt.

Conventia pentru pregatirea si definitivarea partii practice, aplicative, a lucrarii de diploma, masterat sau tezei de doctorat poate fi descarcata aici.

Temele propuse pe departamente - aici

ȘCOALA DE IARNĂ PENTRU CERCETARE ȘI INOVARE ÎN INGINERIE

Ești PREGĂTIT să devi un profesionist cu o cariera care îți recompensează cu adevărat performanța?

Centrul Tehnic al Key Safety Systems România organizează o școală de iarnă la sediul companiei din localitatea Curtici, județul Arad.

În perioada 8-12 februarie 2016, adresată studenților înscriși în anul III sau în an terminal la facultăți cu profil tehnic.

PROGRAMUL CUPRINDE:

  • - AIRBAGUL : DE LA CONCEPȚIE LA PRODUCȚIE
  • - SIMULĂRI NUMERICE, FOLOSIND METODA ELEMENTELOR FINITE
  • - TESTAREA FIABILITĂȚII PRODUSELOR
  • - APLICAȚII PRACTICE ÎN PROIECTAREA ȘI PRODUCȚIA DE AIRBAG-URI ȘI VOLANE,
  • - ELABORAREA UNUI PLAN DE TESTARE A PRODUSULUI.

Costuri de participare

Nu există taxe de participare. Cazarea participanților va fi asigurată de Key Safety Systems. Costurile de transport vor fi rambursate.

Înscriere

Pentru înscrieri trimiteți o scrisoare de intenție împreună cu CV-ul dumneavoastră, în format PDF, la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 11 ianuarie 2016. Admiterile se vor face în limita locurilor disponibile.

Contact Key Safety Systems Ana-Maria Oprea

Specialist resurse umane

Tel. fix: 0372.572.213 Tel. mobil: 0720.444.895 Fax : 0372.572.201 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Fascinaţia Industriei Auto - II Excursie de studii

 

Facultatea de Inginerie din Sibiu organizează în perioada 27 noiembrie - 07 decembrie 2015 o excursie de studii în Germania, cu vizitarea următoarelor obiective tematice şi turistice (propunere orientativă, poate suferi mici modificări):

– Fabrica Mercedes-Benz
– Muzeul Mercedes-Benz
– Fabrica Mercedes AMG 
– Fabrica Porsche / Fabrica Audi 
– Muzeul Porsche 
– Fabrica de ambalaje Klingele Papierwerke 
– Castelul Hochenzollern 
– Oraşele şi târgurile de Crăciun: Viena, Salzburg, Stuttgart, Strasbourg, Praga, Kutna Hora, Budapesta

Acţiunea continuă proiectul demarat în luna aprilie 2015, având drept scop aprofundarea cunoştinţelor studenţilor şi dezvoltarea interesului acestora pentru o carieră în domeniul ingineresc, prin:
- contactul direct cu un domeniul de vârf al ingineriei: industria de automobile;
- familiarizarea cu cele mai noi tehnologii şi practici din domeniul industriei auto;
- dobândirea de cunoştinţe cu privire la cele mai recente evoluţii în domeniu;
- formarea şi dezvoltarea unor “comunităţi profesionale” în rândul viitorilor ingineri;
- lărgirea orizontului profesional în afara graniţelor ţării şi adaptarea în felul acesta la piaţa globală a muncii.

Grupul de participanţi este constituit din 40 studenţi şi cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie din Sibiu. Selecţia participanţilor se face în funcţie de următoarele documente: scrisoare de motivaţie şi Curriculum Vitae (CV) actualizat, în care să figureze mediile pe anii de studiu anteriori şi proiectele extraşcolare derulate. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie. Documentele se trimit la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până la data de 10 octombrie 2015. Selecţia participanţilor se face în data de 11 octombrie.

Taxa de participare este 445 Euro / persoană (aceasta sumă s-ar putea diminua, în funcţie de disponibilitatea potenţialilor sponsori) şi include: vizite oficiale la companii, muzee şi obiective turistice, transportul cu autocarul, cazare 8 nopţi (1 noapte Viena, 6 nopţi Stuttgart, 1 noapte Praga) cu mic dejun inclus, excursii locale şi cheltuieli organizatorice. Plata taxei de participare se face în 2 tranşe (15 octombrie / 15 noiembrie 2015).

Contact coordonatori proiect: Lector univ. dr. Roxana Săvescu / dr. ing. Carmen Barb. Tel. 0723 499 592 / 0744 571 998 E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pagina 8 din 16