Facultatea de Inginerie

Departamentul Inginerie Industriala si Management

Home

Stiri

Concurs Atelierul Digital
Asociatia Junior Achievement Romania organizeaza o competitie intre universitatiPe scurt, primele 10 universitati (clasate in functie de nr. de puncte acumulate) pot castiga dotarea unui hub / atelier digital, complet utilat si administrat, pentru studenti, asociatiile studentesti, evenimentele dedicate tinerilor din universitate. (http://atelieruldigital.jaromania.org/#)
In ce consta competitia? Participantii (studenti, profesori, sustinatori ai universitatii) trebuie sa se inscrie (neaparat pe pagina http://atelieruldigital.jaromania.org/# - selectand Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sau pe g.co/AtelierulDigital/ULBS, ca sa se poata contoriza pt. ULBS) si sa parcurga modulele. Pt. fiecare persoana care finalizeaza cele 23 de module universitatea acumuleaza puncte.
Cursurile/modulele „Atelierul Digital” sunt oferite de Google. Sunt 23 de module a 2-8 lectii fiecare. O lectie inseamna un filmulet de aprox. 3 min. + o intrebare. Dupa fiecare modul se da un mic test + unul la final si se obtine o diploma din partea Google, care atesta cunostintele de baza in marketing online (ceea ce este un castig pt. fiecare, avand in vedere ca online-ul se va dezvolta tot mai mult, plus ca vorbim de o diploma oferita de Google).
Este destul de usor de facut si castigul unul atractiv: un atelier digital format din 10 Chromebooks, imprimanta, white board, hotspot internet, desk/office mobilier pentru organizarea de activitatii specifice unui hub antreprenorial destinat studentilor si asociatiilor studentesti din universitate.
Singura provocare: trebuie finalizat pana in 5 decembrie 2016.

Parteneriat cu Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iași

Departamentul Inginerie și Management din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași în parteneriat cu SC ELECTRA SRL și SC Arhipelago Interactive SRL implementează proiectul E-PICUS "E-soluții de inovare prin implicarea pro-activa a clienților în crearea de valoare pentru creșterea competitivității organizaționale".

E-PICUS este un instrument online menit să ofere suport companiilor în dezvoltarea unor produse noi și inovative prin implicarea directă a clienților în toate etapele de creare și testare a produselor.

În acest moment, E-PICUS are ca proiect aflat în faza de testare un produs inovativ dezvoltat de către compania ELECTRA, respectiv Sistemul de Videointerfonie SECURITY (http://bit.ly/2eeU7vL) și ne dorim ca produsul final să beneficieze de creativitatea și implicarea studenților din domeniul Ingineriei.

Participanții care se implică activ în dezvoltarea Sistemului de Videointerfonie SECURITY pot beneficia de un internship de 2 săptămâni în cadrul companiei ELECTRA Iași, lider pe piața naționala de interfoane/videointerfoane.

Implicarea activă în cadrul platformei E-PICUS înseamnă:

 Accesarea platformei E-PICUS situată la adresa: http://e-picus.com/aplicatie/, pentru familiarizarea cu aplicația și produsul SECURITY.

 Crearea unui cont de utilizator pe platforma - http://bit.ly/2eyUXWZ

 Completarea chestionarului adresat studenților - http://bit.ly/2dOVdzV

 Accesarea secțiunii Propune o idee (http://bit.ly/2doOQ5L), votarea ideilor prezentate, adăugarea de comentarii și, eventual, propunerea unor idei noi în cadrul uneia sau mai multor subcategorii.

Termenul limită pentru acțiunile prezentate mai sus este: 30.11.2016.

Mai multe informatii gasiti aici:

- site-ul departamentului Inginerie și Management din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași , unde anuntul se afla la sectiunea Noutati

http://www.misp.tuiasi.ro/
http://www.misp.tuiasi.ro/sustine-performanta-industriei-romanesti-implica-te-in-dezvoltarea-de-produse-de-ultima-generatie-si-vino-in-echipa-noastra/

In atentia studentilor: in perioada 18-27 octomrie 2016 Marquard Schaltsysteme organizeaza Open Doors Project. Detalii aici

ORAR limba germana:

Descarcati aici orarul pentru limba germana - semestrul I, an 2016-2017

Anunt:

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu organizează:

“Adaptarea la schimbările climatice - curs postuniversitar”

activitatea nr. 1.1.1, cuprinsa in cererea de finanțare a proiectului

“Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”

finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 la Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor,

in cadrul Programului RO 07 Adaptarea la schimbările climatice

Perioada de desfășurare: octombrie - noiembrie 2016, Sibiu

Schimbările climatice impun reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea sistemelor ecologice la efectele variabilităţii climatice. Pentru a avea efecte pozitive, adaptarea trebuie direcționată luând în considerare priorităţile dezvoltării durabile. Proiectele in domeniul protecției mediului reprezintă instrumente de punere în practică a strategiilor, care la rândul lor sunt modalităţi de stimulare şi planificare a schimbărilor necesare dezvoltării durabile. Resursa umana reprezintă cel mai important factor in realizarea schimbării spre o economie durabila. Iată aşadar, de ce un program de instruire in domeniul Adaptării la Schimbările Climatice ce combină discipline referitoare la Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a poluanților aerului, cu reducerea vulnerabilității umane si a ecosistemelor la schimbările climatice, este necesar si oportun în dezvoltarea unei resurse umane performante şi competitive. Rezultatele aşteptate se referă la o instruire temeinică privind instrumentarul, terminologia, elementele specifice adaptării la schimbările climatice, pentru grupul ţintă provenit din agenţiile de protecţia mediului, firme, ONG-uri şi administraţii publice cu tangenţă directă cu proiecte in domeniul dezvoltării durabile.

Modulul 1:          Politici în materie de schimbări climatice (10 ore);

Modulul 2:          Creşterea economică şi schimbările climatice climate (10 ore);

Modulul 3:          Impactul schimbărilor climatice asupra resurselor de apă (10 ore);

Modulul 4:          Conceptul zero emisii şi schimbările climatice (10 ore).

 

Cursul necesita din partea dumneavoastră disponibilitatea in zilele de vineri, sâmbătă, duminică conform orarului. Fiecare modul va avea la final un chestionar de verificare a cunoștințelor dobândite si  un referat/eseu.

 

Director proiect ULBS,

Prof.univ.dr.ing. Valentin Petrescu

Pagina 5 din 16