Facultatea de Inginerie

Departamentul Inginerie Industriala si Management

Home

Stiri

 

Centrul Consiliere si Orientare in Cariera vine si in acest an universitar in intampinarea studentilor ULBS cu o serie de activitati ce vizeaza dezvoltarea personala si profesionala.  
Totodata site-ul Centrului http://cariera.ulbsibiu.ro/ gazduieste din acest an universitar Platforma de recrutare SmartDreamers, o platforma prin care studentii sau viitorii absolventi ULBS pot sa acceseze joburi cat mai atractive. 
 
Descarcati aici brosura CCOC

 

EXPERIENTE INTERNATIONALE

 

- INFORMATICA

- TEHNOLOGIA INFORMATIEI SI COMUNICATII

- EDUCATIE ACADEMICA

Vă invităm să participaţi joi 18. 01.2018, de la ora 13:40, în sala A27, la prezentarea SLIGO, IRLANDA: Institute of Technology Sligo - Experienţe ERASMUS

Prezintă: Dana Vasiloaica, Institute of Technology Sligo; Dana Simian, ULB Sibiu; student Mihail Juravlea, an III Informatică, ULB Sibiu

Organizator: Prof. Dr. Dana Simian

Departamentul de Matematică şi Informatică

Facultatea de Stiinţe


EXPERIENTE INTERNATIONALE în domeniile Informatica, ITC şi Educaţie academică îşi propune să ofere studenţilor şi membrilor corpului academic şi administrativ din ULBS posibilitatea de a cunoaşte caracteristicile procesului educaţional, de cercetare şi organizare academică din diferite ţări partenere ale ULBS prin prezentări făcute de membri ai universităţilor şi instituţiilor din ţările partenere, de studenţi şi de membri ai ULBS care s-au deplasat în aceste ţări în cadrul unor programe ERASMUS şi nu numai.

Prelegerile din această serie se vor desfăşura lunar.

Dacă consideraţi că aveţi o experienţă internaţională în domeniile Informatica, ITC, Educatie academică pe care doriţi să o faceţi cunoscută. sunteţi rugaţi să trimiteţi un email pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Studenții ULBS la Summer School Wismar 2017

Cuvântul „școală” este în general asociat în mințile studenților cu muncă, examene și stres, cu zile lungi petrecute în bibliotecă și cu materii dificile și laboratoare complicate, însă această sintagmă poate și trebuie să aibă conotații mult mai frumoase: explorare, cunoaștere, curiozitate, foame de dezvoltare personală și profesională.

Aceste noi conotații au fost redescoperite de 12 studenți ai facultății de Inginerie din cadrul ULBS, care împreună cu două cadre didactice au participat la o frumoasă aventură prin Europa, luând parte la o școală de vară la universitatea din Wismar, Germania.

Drumul pe care l-au ales i-a dus prin orașe pline de istorie, de semnificație și cultură. Aventura a început în 14.07.2017 cu o vizită de o zi la Budapesta, unde grupul a vizitat parlamentul, bastionul pescarilor și alte atracții din orașul de pe malul Dunării.

Ziua următoare destinația s-a numit Praga, încântătoarea capitală a Boemiei și Moraviei în evul mediu și a Cehiei de astăzi. Aici aventurierii au văzut în acțiune faimosul ceas astronomic construit în 1410, cel mai vechi orologiu funcțional din lume, s-au plimbat în sălile și grădinile palatului regal, au traversat râul Vâltava de-a lungul podului Charles al IV-lea, una dintre cele mai fotografiate atracții turistice din Europa.

În 16.07 au poposit in Leipzig unde au văzut efectele negative pe care războiul și învrăjbirea le au asupra oamenilor și cum împotriva vicisitudinilor, o metropolă poate renaște. Spre finalul zilei au ajuns in Wismar, un orășel cu 43.000 de suflete, pe malul mării Baltice, în nordul Germaniei, la 1700 km de casă.

Aici, din 17.07 până in 21.07 au participat la activități didactice practice, în laborator, au vizitat companii cu activități predominant în domeniul maritim, au explorat orașul, și-au făcut noi cunoștințe și au legat prietenii și bineînțeles, ca orice studenți eminenți, s-au distrat și au chefuit.

Studenții au fost foarte entuziasmați să facă (fiecare) lucrări practice în laboratoarele universității din Wismar, învățând despre deformarea plastică, turnarea aluminiului în forme de nisip, prelucrarea prin așchiere, programarea CNC-urilor, dar și să participe la jocuri și activități inovative pentru a învăța despre managementul producției și planificarea layout-ului unităților de producție.

Drumul de întoarcere îi va găsi pe tinerii sibieni în Viena, o altă fostă capitală de imperiu, unde vor vizita castelul Schönbrunn și se vor plimba pe frumoasele străzi ale orașului.

După această experiență de 10 zile studenții se vor întoarce acasă cu un important și vast bagaj de cunoștințe și cu regretul că această călătorie nu a durat mai mult.

Participanții la această deosebită experiență: Adelina, Luana, Izabella, Andreea, Diana, Alexandra, Lavinia, Ioana, Cătălin, Paul, Radu, Vlad și a profesorii însoțitori Valentin și Bogdan mulțumesc universităților ULBS și Hochschule Wismar, organizației DAAD, Fundației Academia Ardeleană, companiilor Ceprocs SRL și Marquardt și tuturor celor care au ajutat și susținut fără tăgadă această minunată aventură.

 

Anunt privind predarea lucrarilor de licenta - specializarea IEDM - 2017

Predarea lucrărilor de licenţă, specializare IEDM, sesiunea iulie 2017, se va face în: sala IM 319, în data de 1 iulie, orele 11-12 (pentru absolvenții de la ID) și 12-13 (pentru absolvenții de la zi),

În vedere predării lucrărilor de licenţă, vă rugăm să nu uitaţi de:

- Fişa de înscriere, pe care absolvenţii de cursuri zi o primesc de la secretariatul departamentului I.I.M. (sala IM 208, d-na Nicoleta Hanzu). iar absolvenţii de cursuri ID o primesc de la secretariatul ID (sala IM 205, d-na Adriana Bărbușiu) - aceasta atestă faptul că aveţi dreptul de a vă înscrie la examenul de licenţă;

- Pagina de gardă a lucrării, cu toate cele 3 semnături obligatorii (a şefului de catedră, a îndrumătorului şi a dvs.). Absolvenții de la zi vor primi această pagină de la secretariatul departamentului I.I.M. (sala IM 208, d-na Nicoleta Hanzu), iar absolvenții de la ID de la secretariatul ID (sala IM 205, d-na Adriana Bărbușiu);

- Rezumatul lucrării în limba română şi în limba engleză; Aceste rezumate trebuie integrate la începutul lucrării, imediat după cuprins;

- Opis-ul lucrării din care să reiasă conţinutul fizic al acesteia (nr. de pagini, nr. de figuri, nr. de tabele, nr. de anexe; nr. de desene - din care nr. în format A3, nr. în format A4 etc.). Sub opis trebuie să treceţi data întocmirii şi semnătura dvs. In josul paginii opisului trebuie, de asemenea, să apară acordul din partea îndrumătorului pentru susţinerea lucrării în faţa comisiei de licenţă (textul "Sunt de acord cu susţinerea publică a lucrării în faţa comisiei de licenţă", sub care să apară semnătura îndrumătorului). Opisul va fi prezentat la sfârşitul lucrării legate, înaintea declarației de originalitate;

- Declaraţia de originalitate a lucrării. Aceasta este disponibilă aici şi trebuie completată, semnată şi integrată la sfârşitul lucrării legate;

- CD-ul cu un folder denumit cu numele şi prenumele dvs. şi care să conţină:

  1. 1)Lucrarea în format WORD, denumită cu numele şi prenumele dvs.;
  2. 2)Prezentarea FINALĂ a lucrării în format POWER-POINT, denumită cu numele şi prenumele dvs. şi
  3. 3)Desenele în formatul ales de dvs.

Atenţie: CD-ul trebuie inscripţionat cu ajutorul unui marker cu numele şi prenumele dvs. şi se predă separat de lucrare!

Secretari comisie licenţă,

Lect. dr. ec. Remus Butănescu-Volanin

Ş.l. dr. ing. Mihaela Rotaru

Pagina 3 din 18